źródło |
Moją drugą miłością są
także smakołyki.
100 NOWYCH CIAST to zarówno 100 pomysłów na ciasta, ciasteczka, rolady, jak i przydatne porady, którymi dzieli się z nami siostra Anastazja.
Nie robi potraw z kawioru, homarów czy trufli. Jej kuchnia, tak jak sam
Pan Bóg, musi być dostępna dla wszystkich. Polska, tradycyjna, smaczna. Siostra
Anastazja wydaje kulinarne książki i od lat uczy gotować pokolenia Polaków.
Skromność nakazuje jej odrzucić tytuł Pierwszej Kucharki Rzeczypospolitej.
W książce oznaczono przepisy według stopnia trudności: bardzo łatwe, łatwe, trudniejsze.
Wybrałam stopień łatwy, przestudiowałam
przepis i w ten oto sposób powstał Afrykańczyk, który możecie zobaczyć na
zdjęciu obok.
Ciasto z makiem, jabłkami i galaretką… mniam!
Ciasto z makiem, jabłkami i galaretką… mniam!
Przygotowanie ciast jest
dobrze objaśnione, dlatego każdy poradzi sobie z wykonaniem wybranego przez siebie
smakołyku. Dodatkowo dany przepis opatrzony jest zdjęciem, co według mnie
stanowi duży plus, gdyż dzięki temu wiemy, jak wypiek ma wyglądać.
Prześlij komentarz
Wiele dla nas znaczą Wasze opinie, dlatego dziękujemy za każdy zostawiony ślad i zachęcamy do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami.